Jump to content

Zánkát ellepik az Alfa Romeók, Közép-Európa legnagyobb márkatalálkozóján

2016. 07. 07. 19:00

Szombaton ezerrel dübörögnek az Alfák a Balaton felé, ahol az AlfaCity elnevezésű rendezvényre több mint 1000 Alfa Romeót várnak, és itt mutatják be először Magyarországon az olasz gyártó új középkategóriás modelljét, a Giuliát.

A www.alfaamore.hu internetes közösség által szervezett fesztivált tizedik alkalommal rendezik meg. Az elmúlt években rendre 800 fölötti autó és mintegy 3-4 ezer ember fordult meg AlfaCityben, idén a szervezők arra számítanak, hogy több mint ezer Alfa Romeo érkezik Zánkára, az Erzsébet Üdülőközpontba.

A rendezvényre minden évben több mint száz autó külföldről érkezik, idén is több alfást várnak Olaszországból, Horvátországból, Szlovákiából, Szerbiából és Romániából, de Lengyelországból és Csehországból is jelezték részvételüket.

A programok között a Giulia bemutatója mellett oldtimer és youngtimer kiállítás, sportversenyek, sárkányhajózás és jégszobrász show szerepel, majd kora este az Irie Maffia zenekar ad koncertet.

Az Alfa Amore 2004 áprilisában indult el azzal a céllal, hogy összefogja a magyar Alfa Romeo-tulajdonosokat, de közlésük szerint feladatuknak tekintik az idén 106. születésnapját ünneplő márka hagyományának ápolását, hírnevének továbbvitelét is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com Forrás: vakaciozzunk.hu | MTI)