Jump to content

A kastély, ami egy mesebirodalom logoját ihlette

2018. 08. 08. 16:01

Az ikonikussá vált lilás-kékes fényárban úszó, égig érő kastély egyetlen Disney mese kezdetéről sem hiányozhatott, és akárcsak tíz évvel ezelőtt még most ugyan azt a valódi csodapalotát ábrázolja.

A Disney mozik világszerte ismert logója egy valódi kastélyt ábrázol, ami a Bajorországban található, és építtetője a Különc Királyként is emlegetett II. Lajos. A mesebeli kastély akárcsak egy színpadi díszlet úgy emelkedik ki az Alpok hegyvonulatai közül. Nem véletlenül, ugyanis az építkezés során Christian Jank színpadtervező is közreműködött, hogy II. Lajos bajor király fantáziaszüleményéhez híven készítsék el.

A hatalmas, kőből készült kastély 17 éven át épült, és a mesteremberek gyakorlatilag egy fantazmagóriát készítettek el a valóságban. Nem véletlen, hogy a Walt Disney-t is megragadta a kastély mesebeli mivolta. A férfi egy európai körutazáson látta meg a kastélyt, ami annyira megragadta, hogy a mai napig a Walt Disney Pictures felirat mögött díszeleg.

A világhírűvé vált kastély így nem csoda, hogy évi körülbelül 1,3 millió embert vonz és olykor naponta 6000 kíváncsiskodó is megfordul benne.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)