Jump to content

A budapesti Maverick Hostel a legjobbak között

2015. 03. 30. 09:00

Egy neves utazási magazin összeszedte a 10 legjobb hostelt Európában, s legnagyobb büszkeségünkre, a budapesti Maverick Hostel is helyet kapott a listán.

Ha az ember meghallja a hostel szót kis híján feláll a szőr a hátán, és egy percig sem gondolná azt, hogy bizony az e fajta szállások között is vannak luxuskategóriásnak számítók. A hostel, mint olyan leginkább negatív felhangú, és az emberek, ha tehetik, távolról elkerülik. Ám nem így a Maverick Hostel, ami minden hostel sztereotípiára rácáfol.

Az összesítésben a nyolcadik helyet megszerző Maverick Hostelt az olyan szállások előzik meg, mint a berlini Plus, a sevillai Oasis Backpacker’s, vagy épp az angliai Safestay Hostel.

A Ferenciek terénél található Maverick Hostel gyakorlatilag teljesen felszerelt szobákat kínál a megfáradt utazóknak, és nem sokban tér el szolgáltatása, a hotelekben megszokottaktól, még árban sem, hiszen egy éjszakáért átlagosan 17000-18000 ft-ot kell fizetni, bár ez függ attól, hogy szobát, vagy ágyat szeretnénk bérelni, mert az utóbbi esetében 1800 ft-ból is meg lehet úszni egy éjszakát.

A szobák két személy elszállásolásától, akár tíz személy elszállásolására is képesek, mindezt úgy, hogy ez embernek nem támad az az érzete, hogy nyomorognia kellene, vagy mellőzni az intimszférát.

A Maverick Hostel weboldala szerint, 0-24-es recepció, teljesen felszelet konyha, internet, WIFi és „kijárási tilalom” nélkül (a legtöbb Hostelbe 10 után zárják az ajtókat) teszik még élvezetesebbé a kikapcsolódást.

A Maverick Hostel méltán érdemelte ki helyét a legjobb tíz között, mert kívülről, belülről igényes, és szép, valamint a kategóriájában a legjobbat nyújtja.


(A kép forrása: http://ucd.hwstatic.com/)