Jump to content

Szeráj, egy falatnyi Törökország

2015. 05. 23. 12:30

Szeráj. Kinek a hastáncos, kinek pedig a mesterien elkészített török ételek jutnak róla az eszébe. Jelen esetben az utóbbiról lesz szó bővebben, és arról, miért nem szabad kihagyni, a Jászai Mari tértől három percre található Szerájt.

Számos török étkezde található Budapesten, ám legtöbbjével az a baj, hogy megmaradnak a kifőzdés színvonalon, és nem vonultatnak fel széles választékon a török konyha finomságai közül.

A Vígszínházzal szemközi török étterem, a Szeráj, szerencsére nem tartozik az imént említett kategóriába. Betérve az ember egy kellemes, esztétikusan berendezett étteremmel és rengeteg fogással találkozik.

Az étkezde a török konyha számos fogását felsorakoztatja, és igyekszik a klasszikus íz világát is megőrizni az adott ételnek. Az elmaradhatatlan gyros és falafel mellett bőséges a választék a különböző hagyományos török ételek között is.

Árban kifejezetten az olcsó kategóriába sorolható, két ember bőven jóllakik fejenként 1500 ft-ból. Nagy előnye, hogy a húsok a köret és a zöldség is mindig frissen kerül felszolgálásra, ugyanis lévén a bulinegyedhez közel, mindig nagy a forgalom, ergo a gyorsan fogyó falatokat, gyorsan kell utántölteni. Reggel 9-től, hajnali 4-ig nyitva tart, úgyhogy szinte sosem kell attól félni, hogy épp zárva lenne a kedvenc török gyorséttermünk.


(A kép forrása: http://welovebudapest.com/)