Jump to content

Melyik Balaton parti város a legideálisabb nyaraláshoz?

2015. 07. 01. 16:00

A tuti három befutó Balatonfüred, Zamárdi, Siófok. Nem is kérdés miért.

Családdal, párral, barátokkal egyaránt remek kikapcsolódást nyújt mind a három város.

Napközben az ember élvezheti a tó és üdülőövezet nyújtotta nyugalmat, s mire leszáll az éj, elvegyülhet a sétálóutcák emberforgatagában. Jobbnál jobb fogásokat kínáló éttermek, kettőt fizet hármat vihet koktélakciók, táncos helyek és persze a mindenki elől eldugott part menti stégek várják a nyaraló népet.

A programolós párosok is találnak kedvükre valót. Például Füreden remek szórakozásnak ígérkezhet ellátogatni a Lóczy barlangba, a Koloska-völgybe, a Tamás-kilátóhoz. Vagy kulturálódni egy kicsit a Vaszary-villa, Jókai Mór emlékház, Városi múzeum közül bármelyikben. Amit pedig biztosan nem szabad kihagyni: a Görög falut.

Hasonlóan jó szórakozást nyújt Siófokról és Zamárdiból a Balcsit keresztülszelve átrévezni Tihanyba és megnézni az echót. Siófokról litániát lehetne írni, ami mégis talán a legjobb a Petőfi sétány hangulata. A partmentén van minden, ami szem-szájnak ingere. Éttermek, bárok, szórakozóhelyek. Kirándulásra, nézelődésre a Töreki tavak, Víztorony, Jókai park, Kikötő, Milleneiumi park ajánlatos.

Zamárdiban kicsit kevesebb a látnivaló mégsem lehet unatkozni. Van kertmozija, ami nagyon hangulatos tud lenni egy kellemes nyári estén, illetve remek kirándulásokat lehet szervezni a kilátóhoz, a Szamárkőhöz, a Somogyi-dombságba.


(A kép forrása: balatontop.blog.hu)