Jump to content

Biciklitúra a fővárostól 20 km-re, a gyönyörű Dunakanyarnál

2015. 07. 14. 16:00

Budapest-Szentendre-Leányfalu-Dunabogdány-Visegrád-Dömös-Esztergom, két keréken, csodálatos látványvilággal körülvéve. Kell ennél több egy hétvégére?

Kiváló kikapcsolódást és feltöltődést nyújt az közel 120 km-es bringa túra, ami az ország egyik legszebb táján, a Dunakanyar mentén húzódik. A körutazást még élménydúsabbá teszi, hogy a bringa út első fele Szentendrén a Duna korzó mellett vezet végig, ahol több tucat étterem, hekkező, fagyizó teremt egy kicsit külföldön nyaralós hangulatot. Visszafelé érdemes megállni itt egy kicsit, és megpihenni egy telepakolt lángos, vagy finom fagyi mellett.

Szentendrét elhagyva –egészen Budapesttől - Leányfaluig kiépített kerékpárúton haladhatunk, onnan viszont a főútvonalon folytathatjuk a túrát. Tahinál ismét érdemes tenni egy kis kitérőt, és megkóstolni a méltán híres helybéli eperbort.

Dömöst és festői szépségű Dunakanyart elhagyva, a főútról balra kanyarodva a Visegrád tábla előtt feltekerhetünk a várba is. A Fellegvárból nyíló panorámát nem szabad kihagyni. Délután hat órát követően ingyenes a belépés. Lefele jövet, egy kör bobot is be lehet iktatni.

Esztergomhoz érve nyilván az első út a Bazilikába vezet. Ám a megfáradt vándornak pihenni is kell a visszafelé útra, erre a legideálisabb hely pedig a Bazilika tövében lévő kis beülős étterem. A küllemével halványan szocreál időket idéző faloda, mennyi étkeket kínál, jó áron, és onnan garantáltan nem távozik az ember éhes hassal.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: sheknows.com)