Jump to content

Wannabe Cafe & Bar az egyenlőségteremtés szimbóluma

2015. 07. 22. 16:00

A nemrégiben nyílt kávézó mottója, hogy vállald önmagad. Ennek szellemében, aki átlépi a küszöböt, egy kis ideig nincs kitéve a szemellenzőt viselők vak dühének, értelmetlen sztereotipakra alapozott intrikálásának.

Pécsett nyílt az üde színfolt, ami a városi LMTQ közösség tagjait, és a megszokottól eltérő vallási, etnikai, szociális beállítottságú embereket, na meg a nyitott gondolkodású egyéneket is várja.

A pécsma.hu-nak adott interjújában a hely tulajdonosa Rédey Tibor azt nyilatkozta a hellyel és annak szellemiségével kapcsolatosan, hogy:

„Úgy gondolom, az lenne a normális, ha fel sem figyelnénk már arra, hogy nyit egy olyan vendéglátóhely, ami egyfajta olvasztótégelyként működik, de a magyar társadalom még nem tart itt. Fontos megjegyezni továbbá, hogy mi nem csak hagyományos kávézó szeretnénk lenni, több helyiségünk van, ahol lesznek társasjátékok, billiárdasztal, tervezünk felolvasóesteket, filmvetítéseket. Azt szeretném, hogy a fiatalok vagy nem fiatalok azért jöjjenek ide, hogy egymással szórakozzanak, beszélgessenek, kreatívan töltsék el az időt. Ebből a megfontolásból egyébként wi-fi sincs nálunk.”

A kezdeményezés abszolút jó irányba mutat, és szükség lenne még több olyan nyilvános helyre, ahol az elfogadottól „különböző” ember is elengedheti magát, és nem attól kell tartania, hogy ferde szemmel néznek rá, vagy esetleg megjegyzésekkel illetik. Mert ne felejtsük el azt a tényt, hogy mindenki ember, ugyan olyan, mint Te vagy Én. A szerelem, a vallás, az etnikum nem címke, hiszen a címke csak az üvegre való.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép & Forrás: pécsma.hu)