Jump to content

Művész, ahol nem minden művészi

2015. 07. 29. 12:30

Az Andrássy úton sétálva két Művész Kávéházzal is találkozik az ember, egymástól kb. 600 méterre. A két helyiségben az étlapon kívül adódik még hasonlóság, leginkább a pincérek modorában.

Ha már Művész Kávézó, akkor az ember valahogy a névhez hű autentikus környezetet és inspiráló atmoszférát vár. Nos, ez mindkét Művészben máshogy lett értelmezve, persze a berendezés és a zene nem hagy kívánni valót maga után, mert esztétikus, ízléses dizájnú helyek, de apróságok azért felmerülnek, többek közt a kiszolgálás területén.

Az első, ami mindkét helyen észrevehető, hogy az ott dolgozók szívesebben foglalkoznak minden mással, mint a kiszolgálással (még üres vendéglő esetén is), és a vendégnek már kellemetlen tíz perces várakoztatás után tűnnek fel a színen, meglehetősen életuntan. E felett szemet huny az ember általában, de annyi pénzért amennyit otthagy (+az alsóhangon 5000-res fogyasztás 10%-a/vendég) egy picit szívélyesebb kiszolgálást vár. A személyzet néhány tagját leszámítva egyébként nagyon kellemes hely, finom ételekkel, kiváló koktélokkal és italokkal, na meg az elmaradhatatlan desszerttel.

A Művész változatos gasztronómiai csodákkal csábítja be az éhes vendégeket, és külön kiemelendő, hogy az adott ételt úgy tálalják, ahogy az a képen szerepel. Az ízvilág kiváló, és az első blikkre kevésnek látszó étel valójában nagyon laktató. Tiszta, vízcseppmentes étkészlet, friss alapanyagok és minőségi szószok. Végre egy hely, ahol nem a sarki 200 ft-os majonézen igyekeznek spórolni.

Az árfekvése illeszkedik az Andrássy úton megszokott étterem és kávézó árakhoz, így nem meglepő, ha két személy 6000- 10 000 ft-ot is otthagy, egy vacsorára vagy ebédre. A magasabb ár ellenére, érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert az ízvilág miatt megéri.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: favim.com)