Jump to content

Gyönyörű drone felvételek a Kőröshegyi völgyhídról

2015. 07. 31. 16:00

Magyarország leghosszabb hídjáról a Flyingeyes Drone Media készített madártávlati felvételt. Remek képkocák, melyek érzékletesen bemutatják a természet és ember egymásra hatását.

A Kőröshegyi völgyhíd a maga 1872 méter hosszúságával hazánk legnagyobbja. A fogalomnak 2007-ben átadott hídon az M7es autópálya vezet át (Zamárdi és Balatonszárszó között), és be kell vallani, menet közbe semmit sem érzékelni az amúgy szemet gyönyörködtető panorámából, az építészeti remekműből, és az azt körülölelő természeti közeg szépségéből. A drone felvételnek hála, végre minden szemszögből megcsodálható az egyedülálló mérnöki alkotás.

A völgyhíd kivitelezési költsége összesen 51,175 milliárd forintot tett ki. A völgyhíddal együtt átadott teljes 14,2 kilométer hosszú autópálya-szakasz 76 milliárd forintba került, ami a fő híd mellett még egy 300 és egy 168 méteres kis völgyhidat is tartalmaz. Egyéb érdekessége, hogy legmagasabb pontja a terepszinttől 88 méter, szélessége 23,80 méter. Tizenhat pillére közül a legmagasabb 79,70 méter, s a legalacsonyabb is 17,70 méter, míg a pillérek közti legnagyobb távolság 120 méter. A hatalmas pillérek külső hossza 13 méter, szélessége 5,5 méter, valamint belseje üreges. Két pillérbe liftet is építettek, ezekre a hídvizsgálatok miatt van szükség.

A videót ide kattintva nézheti meg!





További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: siofokportal.com Forrás: vakaciozzunk.hu/ wikipedia.hu)