Jump to content

Az élet étterme, a mindenmentes étkezés Mekkája

2015. 08. 09. 12:30

Két évvel ezelőtt nyílt meg Budapest és Közép-Európa első nyers vegán étterme Pesten, a Garibaldi utcában. A térségileg is egyedülálló vendéglátóegység Raw Vegan, vagyis Nyers Vegán ételeket készít, egészséges alapanyagokból. Tévedés ne essék, egy jó székelykáposztát is ehetünk, csak vegán módra.

Az egészséges táplálkozást pártoló étteremben minden fogás elkészítése sütés-főzés, párolás nélkül történik, az íz elérése érdekében különleges egészség megőrző technikákat alkalmaznak. „Nálunk minden ételkülönlegesség, a palacsintától kezdve a fasírton át a spagettiig kizárólag friss zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból készül. A székelykáposzta tejfölje napraforgómagból, vízből, fűszerekből áll, a palacsinta tésztája kizárólag aszalt gyümölcsöket tartalmaz. A fasírtok hús, liszt, tojás és rákkeltő sült olaj helyett zöldségekből és magokból aszalással készülnek. Ízre, érzésre hasonlót kapsz, és még változatosabb, finomabb, a legegészségesebb formában. Az általunk használt speciális konyhai eljárások után az étel hasonlítani fog az általad megszokott formához, ízhez, de tápanyagtartalma 100%-os marad.” - olvasható az étterem facebook oldalán.

A mottó miszerint „Az vagy, amit megeszel” ez esetben is értelmet nyer, ugyanis az étterem csak és kifejezetten egészséges és természetes eredetű alapanyagokat használ, hogy az étel megőrizze vitamin-és ásványi anyag tartalmát, így növelve a szervezetbe jutó hasznos tápanyagokat, melyeket így könnyebben felszívódnak és gyorsabban energetizálnak.

Az árak (a vegán, és egészséges ételekkel szembeni közhiedelemmel ellentétben) átlagosak, egy főétel 1200 ft körül mozog. A kapott adag megfelelő, laktató. Az étterem a vegán, vega, egészséges étkezést preferáló célközönségen kívül bárkinek ajánlott, aki gasztronómiailag nyitott egy két új falatra. Az étterem gondolt az ételintoleranciában szenvedőkre is, így glutén-, és laktózmentes ételeket is kínálnak.

Az élet étterme három helyen: Pesten, Budán és Siófokon, a Víztoronytól 500 méterre is megtalálható.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép&Forrás: vakaciozzunk.hu/azeletettermefb)