Jump to content

Menza, ahol nincs többé porból készült milánói

2015. 08. 29. 12:30

A Liszt Ferenc tér maga a belvárosi gasztrosétány, dizájnos éttermekkel, hangzatos elnevezésekkel, kedves hostesekkel, káprázatos árakkal, és a „Liszt-trendtől” homlokegyenest eltérő Menzával. A név hallatán sokakban talán a süldőkori traumatikus íz-élmény asszociációk kapnak szárnyra, ám betérve kellemes csalódás éri az embert, sőt a Menza kárpótlást nyújt a menzás évekért.

A Liszt Ferenc téren végigsétálva legalább egy tucat mosolygós hostess versenyez lépten, nyomon a vendég kegyeiért, akinek nincs egyszerű dolga, már ami a választást illeti. Az étlap gyors bemutatása és a kedves szavak ellenére, mégis a legjobb cégér a marasztaló fogadtatás mellett, az ínycsiklandó étel, és az íz mámorban faló vendégsereg, melyek közül egyből sem volt hiány a Menzán.

Az éttermi forgatagból már a nevével is kirívó Menza teraszán és beltéri helyiségében egy gombostűt sem lehet elejteni, még a vacsoraidőt követő két-három óra elteltével sem. Az asztalra várakozó vendégek az ajtó előtt sorban állnak, nem hiába, ugyanis a kulináris igényesség valahol itt kezdődik, értve ezt a kiszolgálásra, az ételekre és az atmoszférára.

Az állandó tömeg ellenére a pincérek profi kiszolgálást nyújtanak, nem kell szúrós tekintettel, vagy kapálózva jelezni, ha rendelnénk, vagy csak étlapot szeretnénk. Az utóbbi láttán sem megy el az ember étvágya, ugyanis a jellemző árfrekvencia a közép kategóriás, azaz két személy ötezer forintból bőségesen jóllakik.

A felszolgált ételek dizájnos „kiegészítőkben” kerülnek az asztalra, a hekk mellé mini olajsütőben szervírozott krumpli és jégen tálalt kovászos uborka jár, míg a húsételek egyedi kompozíciót alkotnak a körettel, salátával, szószokkal. A „Látszat néha csal” közmondás ez esetben nem érvényesül, mert az étterem nem csak a külcsínire, hanem a belbecsre is ad. Friss, kellően átsült, ízletes fogások kerülnek ki a konyháról, és az adagra sem lehet panasz. A főfogás végeztével bőséges desszert választékból szemezgethetünk, akárcsak a főétel vagy reggeli választék esetében. Az ízlelő bimbók kényeztetése mellett, a feltöltődésre szomjazó lélek sem marad kielégítetlen, hála az esztétikus, hangulatos berendezésből fakadó atmoszférának.

A kellemes jazz zene, a duruzsolásából ütemesen élénk nevetéssé váló csevejek, az ételek illatának kavalkádja szinte olyan érzetet kelt, mintha egy élettől vibráló Francia kisvárosban lenne az ember.Így nem csoda, hogy a klasszikus ebéd, vagy vacsoraidő elmúltával is zsúfolásig van, hiszen tényleg bámulatos. Nevét megcáfolva, egy pazar oázis az étteremrengetegben.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: menzaetterem.hu)