Jump to content

Nehéz volt a tavalyi év az emberek többsége szerint

2015. 09. 01. 16:00

Az általános anyagi helyzetről és a közállapotokról készült felmérés eredménye szomorú képet fest társadalmunkról, ugyanis a megkérdezettek 56 százaléka úgy értékeli, hogy pénzügyei idén kedvezőtlenül alakultak.

A zipp.hu szerint a lakosság (62 százaléka) azt állítja, hogy Magyarország számára 2014 rossz év volt. A lakosság 58 százaléka pozitívan nyilatkozott egészségi állapotáról, s a dolgozók 54 százaléka elégedett volt a munka világában eltöltött utóbbi egy esztendővel - ezek a legfontosabb megállapításai annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet december első felében készített az Ipsos, az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fő személyes módon történő megkérdezésével.

További érdekes adatok is megfigyelésre kerültek, többek közt az egészségügyi állapot, amivel a lakosság többségének, 58 százalékának 2014-ben nem voltak jelentős problémái, ezért e tekintetben jó évet hagynak maguk mögött.

A munkahelyi viszonyokról, a pénzkereséssel eltöltött időszakról a dolgozók nagyobbik csoportja (54 százaléka) kedvezően nyilatkozott, míg a másik részük (41 százalékuk) inkább rossz tapasztalatokat halmozott fel az idén. Az értékelésékben jelentkező különbségeket lényegében egyetlen társadalmi tényező, a képzettség mértéke határozza meg. A szakképzetlen munkavállalók több mint fele (55 százaléka) rossznak minősítette a munkaerőpiacon eltöltött egy esztendejét. A szakmunkás végzettségűek és az érettségizettek körében a munkájukkal, munkahelyükkel elégedettek vannak többségben (53-55 százalékukban), s a diplomások kétharmada is jónak ítélte az idei évet e szempontból.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: osacea.org Forrás: zipp.hu)