Jump to content

Idén közel 10%-kal több magyar nyaralt belföldön

2015. 09. 15. 16:00

Az eddigi években stagnáló, csökkentő tendenciát mutató turizmust végre fellendítette az idei év, derül ki a KSH csütörtökön közzétett statisztikájából.

Ugyan a tavalyi év is már növekvő számú vendégéjszakákkal zárult, az azt megelőző években a turizmus leszálló ágban volt. Idén a múlt évi növekedés azonban kitartott, sőt 2015 júliusában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 12, a belföldi vendégeké 7,5%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. Tehát, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 9,5%-kal bővült. A szálláshelyek 6,7%-kal több, összesen 14 millió 395 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

De nem csak a foglalások számra növekedett, hanem a szobaárak és a szállodák kihasználtsága is. Utóbbiak szobakihasználtsága átlagosan 2,8 százalékponttal, 52%-ra emelkedett, az árak pedig elérték a 10%-os növekedés alsó határát.

Összességében tehát, mint a hazai mind a külföldi turistaforgalom látványos növekedéssel zárt, ami a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevételével mérve 43 milliárd forintot, azaz az előző évhez mérve plusz18%-os bevételt jelent.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: Forrás: vakaciozzunk.hu/ ksh.hu)