Jump to content

Újabb naperőmű épül hazánkban

2015. 10. 02. 16:00

A Mátrai Naperőmű után újabb zöldenergiát hasznosító erőmű születésének lehetünk szemtanúi. A munkálatok decemberben kezdődnek Pécsett, a Hőerőmű közelében található 20 hektáros önkormányzati telken.

A területen 140 ezer négyzetméternyi napelemet helyeznek el. Az általuk termelt és a villamosenergia-hálózatba juttatott áram 1600 négytagú család éves villamosenergia-igényét fedezi.

A naperőmű 3,5 milliárd forintos beruházás, melyet az MVM Zrt., a hőerőművet is érdekeltségei között tudó Pannonpower és egyéb uniós források fedeznek.

A 7 megawatt teljesítményű naperőmű ugyan fele annyi energiát ad le, mint az októberi átadással épülő Mátrai 15 MW-os naperőmű, mégis fontos szerepet játszik a „zöld energia” kihasználásában, és a „zöldebb”, élhetőbb környezet létrehozásában.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta: a beruházás tovább erősíti Pécs "zöld arculatát", a környezet védelme, a megújuló energiaforrások használata iránti elkötelezettségét. Valamint azt is, hogy a projekt segíti teljesíteni Magyarország azon vállalását, hogy 2020-ig a felhasznált energia 15 százalékát napenergiából fedezi, s csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: enterteam.hu)