Jump to content

Megnőtt Magyarországon a túrázók száma az elmúlt hónapokban

2015. 10. 17. 12:30

Az Országos Kékkör megújulásának, és az országos fejlesztéseknek köszönhetően reneszánszát éli a természetjárás. A statisztikák szerint egyre többen válasszák a kikapcsolódás e formáját.

Az Országos Kékkör turistaútvonal szeptember végére újult meg teljesen: egységesíti a három Kéktúrát, ezzel Európa egyik legmodernebb és leghosszabb, egyedülálló, egységes kékjelzésű, 2550 kilométeres turistaútvonala jött létre, amely körbejárhatóvá teszi az országot. A beruházás 2,7 milliárd forintos uniós támogatással valósult meg, segítségével megújult a Galyatető Turistaház, a jövőben pedig a badacsonyi Rodostó Turistaházat és a szentendrei Lajos forrást is rendbe hozzák.

Az Országos Kékkört három túramozgalom alkotja: az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra. A legrégebbi közülük az Országos Kéktúra, amely Magyarország középhegységein áthaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos turistaút 1128 kilométer hosszan. Ez volt az ország és Európa első hosszú távú turistaútja.

A három éven át tartó fejlesztés keretében több mint 210 helyszínen zajlott felújítás: a nyomvonal megtisztítása mellett turistaházak, hidak, kilátók, források, pihenőhelyek épültek, illetve újultak meg, kerékpáros útvonalakat jelöltek ki. Újrafestették a jelzéseket, tízezer információs táblát helyeztek ki, emellett elvégezték az útvonal GPS-alapú felmérését is.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: secretspotlodge.com Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)