Jump to content

Megújul a Balaton környéke

2015. 11. 17. 12:30

A térség bizonyos részeire jócskán ráfér a fejlesztés, ami a tervezett ötéves projekt keretein belül megvalósul. A balatoni körvasút, a kerékpárutak, vonathálózatok, a Sió-zsilip és a Sió-csatorna rekonstrukciói mind-mind a terv részét képzik, ezen kívül számos vállalkozásokat segítő, és turizmusnövelő intézkedések is kezdetét veszik.

A Balaton fejlesztése azért is szükséges, mert a második legnagyobb turisztikai célpont az országban a főváros után. Fontos, hogy a meghatározott célok megvalósítása lehetőséget teremtsen a minőségi turizmusnak, ami a terület gazdasági felélénküléséhez vezetne.

Móring József Attila Somogy megye fejlesztési biztosa kiemelte, hogy megújulhat a Fonyód-Kaposvár közötti vasútvonal is, illetve sor kerülhet a balatonfenyvesi kisvasút felújítására és bővítésére, továbbá a második balatoni kompjárat beindítására Fonyód és Badacsony között. Kistelepüléseket összekötő utak épülhetnek meg, a munkahelyek és turisztikai attrakciók elérhetőségét jobbá téve - tette hozzá.

Siófok térségben is régóta várt fejlesztések valósulhatnak meg. A vasútfelújítás folytatása mellett megtörténhet Kereki vár teljes rekonstrukciója 375 millió forintból. Ezen kívül több mint 25 milliárd fordítható a vállalkozások támogatására a kis- és középvállalkozói szektorban, a balatoni hajózási társaság pedig 2 milliárd forintot költhet a hajóflottája megújítására, és 2 milliárdot kikötőépítésre. Továbbá az elektromos buszok forgalomba helyezése is lehetséges Siófokon, Balatonfüreden és Keszthelyen.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: ciderandperry.co.uk Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)