Jump to content

2016 a Gasztroélmények Éve lesz

2015. 11. 19. 12:30

A gurmanok nagy örömére a jövő év egésze a jobbnál jobb ételekről, különleges fogásokról és az elmaradhatatlan szeszes italkülönlegességekről szól majd. De mit is jelent a „Gasztroélmények Éve” pontosan?

A jövő évi tervek célja, melyeket az MT Zrt. ismertetett, hogy az eddigieknél nagyobb erőkkel népszerűsítsék a magyar vidék vonzerőit belföldön, és külföldön.

A gasztroélmények azért kerülnek most a középpontba, mert a hazai ízvilág nemzetközileg ismert, és elismert, jó hírnévnek örvend. És mi másra emlékszik vissza az ember négy-öt év távlatából, ha nem arra, hogy milyen jót evett itt vagy ott?

A Torkos Csütörtökkel induló tematikus év 4-5 nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt ölel fel. Minden hónapban más és más ételek, ételcsoportok kerülnek majd terítékre a gasztroélmények bemutatása során, figyelemmel a legújabb globális trendekre, illetve a kárpát-medencei, regionális és kistérségi ízekre és hagyományokra egyaránt.

A Gasztroélmények Éve koncepció megalkotásakor a társaság szorosan együtt kíván működni a szakmai szervezetekkel és szolgáltatókkal, illetve a felhasznált kommunikációs és infokommunikációs eszközök terén korszerű, innovatív, versenyképes hátteret kíván biztosítani a tematikus év ernyője alá vont eseményeknek.

A szokásos gasztronómiai fesztiválok a jövő évben kiemelt szerepben lesznek, így valószínűleg színesebb kínálattal és ételkülönlegességekkel készülnek majd a szervezők.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: audiovideoweb.com Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)