Jump to content

A világ legjobbjának választották az hazai Oxigén Hotel & Zen Spa-t

2015. 11. 26. 12:30

Az Oxigén Hotel & Zen Spa-t a World Luxury Hotel Awards-on a világ legszebb erdei szállodájának választották a szavazók. Ez az egyik legnagyobb elismerés, amit szálloda kaphat.

Nyitrai Zsolt, Noszvaj országgyűlési képviselője, úgy fogalmazott: világraszóló siker, hogy a noszvaji hotel elnyerte a "szállodaipar Oscar-díját", ez eddig egyetlen magyarországi szállodának sem sikerült.

"Magyarország, Budapest, illetve Eger és térsége nemzetközi szinten is divatba jött" - mondta.

A 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban is több mint 300 milliárd forintot fordítanak a turizmus fejlesztésére, három fő területre az egészség-, az örökség- és a konferenciaturizmusra összpontosítva, de a térségben a kerékpárturizmusra is kiemelt figyelmet fordítanak.

Magyarországon a regisztrált szálláshelyeken eltöltött 24 millió vendégéjszakából több mint kétmilliót itt töltöttek el, 600-800 ezer éjszakát Egerben és környékén. A 24 millió vendégéjszaka fele-fele arányban oszlik meg a külföldi és belföldi vendégek között, az előbbiek 70 százalékát Budapest, az utóbbiak 80 százalékát a vidék tudhatja magáénak.

Farkas Tamás, az Oxigén Hotel & Zen Spa ügyvezetője szerint elnyert díj globális elismerés, mert azt a közönségszavazatok alapján ítélik oda. Az elismerés nemcsak a szállodának, hanem Noszvajnak, a falut körülölelő Bükknek, az itteni környezetnek és élővilágnak is szól.

A 2012 nyarán nyílt szálloda tájékoztatása szerint az 50 szobában mintegy 130 vendéget tudnak fogadni. A vendégforgalom évről évre dinamikusan nő, mintegy 65-70 százalékos telítettséggel működnek. Elsősorban hazai vendégek keresik fel a hotelt, a külföldiek aránya 10 százalék körül mozog. A 35 alkalmazottat foglalkoztató létesítményt egy magyar tulajdonban lévő társaság üzemelteti.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: szallasoutlet.hu Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)