Jump to content

Magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg a "szerelemlakatok" problémáját

2015. 12. 17. 16:00

A fejlesztés azoknak az európai városvezetőknek oldhatja meg a gondját, akik a szerelmesek által elhelyezett lakatok környezetre, és építményekre egyaránt ártalmas problémájával küzdenek évek óta.

 

A fémlakatok károsak a környezetre, rongálják a hidakat és az épületeket, eltávolításuk komoly anyagi terhet jelent az illetékeseknek. A párizsi Pont des Arts híd korlátaira például az elmúlt években az oda érkező szerelmesek csaknem egymillió fémlakatot tettek, amelyek súlya alatt a híd megroggyant, és használata veszélyessé vált. A hatóságok ezért leszedték a lakatokat és megtiltották az újabbak elhelyezését.

A Smart LoveLocks nevű magyar fejlesztésű alkalmazás segíthet abban, hogy ne árasszák el újra illegális lakatok a korlátot.

A párizsi hídon a napokban Paris Hilton amerikai híresség készítette el párjával az első "virtuális szerelemlakatot", majd felavatta a hídon elhelyezett Smart LoveLocks pontot jelző táblát is az alkalmazást tervező magyar cég vezetőjével együtt.További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: mgccw.com.org Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)