Jump to content

Magyarország minden eddiginél népszerűbb turisztikai célpont lett

2016. 01. 02. 16:00

A kereskedelmi szálláshelyek forgalma, azon belül a belföldi és a külföldi vendégforgalom egyaránt stabil növekedést mutat, egyre többen keresik fel hazánkat a pihenni vágyók.

Faragó Péter a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója kiemelte: Magyarországon a világátlag több mint négyszeresével, 17,5 százalékkal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma 2015 első felében a Turisztikai Világszervezet legutóbbi jelentése szerint. Hasonló mértékű növekedést egyetlen közép-európai országban sem regisztráltak.

Az év első tíz hónapjának adatai alapján a vendégszám ismét 8 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 6 százalékkal haladta meg a tavalyit. Budapest is kiemelkedő forgalmat élvezett idén, a külföldi vendégek 8,8 százalékkal több, összesen közel 6,7 millió vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken januártól októberig, és az év utolsó hónapjaiban is csúcsforgalomra lehetett számítani a fővárosban.

Közölte: az új külképviseleti koncepció a regionalitásra épül, a meglévő külképviseletek tevékenységét kiterjesztik a hasonló kulturális jegyekkel, attitűdökkel rendelkező régión belül. Az eddigieknél jóval erősebb tevékenységet fognak kifejteni például Kanadában az amerikai egyesült államokbeli, Portugáliában pedig a spanyol külképviselettel. Úgy vélte, Magyarország számára versenyelőnyt jelent, ha megfelelő szinten képviselteti magát azokban a turisztikai küldőországokban is, amelyekre más desztinációk sokszor kisebb figyelmet fordítanak.

Jelezte: az elmúlt időszakban sokat fiatalodott a nemzeti marketing, mind a turisztikai, mind az agrármarketing területen. A fiatal célcsoport kiemelt, hiszen ők részben a jelen, részben a jövő utazói, akik később családosként is visszatérhetnek oda, ahol jól érzik magukat. Minden eddiginél nagyobb figyelmet szentelnek az online eszközöknek, alkalmazkodva a legújabb utazási trendekhez, ezzel napról napra erősebb az online jelenlét - tette hozzá.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: bbj.hu Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)