Jump to content

Tavaly is meghaladta az egymilliót a hévízi vendégéjszakák száma

2016. 02. 15. 14:15

Az orosz turisták jelentős távolmaradása ellenére is meghaladta az egymilliót a Hévízen eltöltött vendégéjszakák száma tavaly.

Papp Gábor polgármester közölte: a befolyt idegenforgalmi adóból számolva csaknem 1 millió 32 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly a fürdővárosban 40 ezerrel, azaz 3,7 százalékkal kevesebbet a 2014-ben mért adatnál.

Hozzátette, hogy az orosz vendégek 35 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek a városban, ám ezt a kiesést időben sikerült más vendégkörrel pótolni. Példaként említette, hogy a lengyelek 114, a szlovákok 34, a csehek 11, a magyarok pedig 10 százalékkal több időt töltöttek Hévízen, mint tavalyelőtt.

A KSH statisztikája szerint 923,5 ezer éjszakát töltöttek a vendégek kereskedelmi szálláshelyeken, az önkormányzati adatok alapján pedig 99,7 ezer vendégéjszakát regisztráltak magánszálláshelyeken. Az előbbi 6 százalékos csökkenést mutat, a magánszálláshelyeken ugyanakkor 29 százalékkal több időt töltöttek a vendégek.

Horváth Orsolya, a Hévíz TDM Egyesület elnöke elmondta: a legtöbb látogató, 103,3 ezer magyar volt tavaly, s ők 354,4 ezer vendégéjszakát töltöttek a városban. Szám szerint az osztrákok, a németek majd az oroszok és a csehek szerepelnek a sorban, miközben a vendégéjszakákban a németek után az oroszok következnek, majd utánuk az osztrákok és a csehek.

Mint Horváth Orsolya hozzátette, a múlt évben 46 országból összesen 220 ezer vendég látogatott el Hévízre.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: topforeignstocks.com Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)