Jump to content

Budapest és Siófok töretlenül népszerű

2016. 03. 04. 12:30

A trivago.hu szállásár-összehasonlító portál éves felmérése szerint a magyar utazók körében 2015 nyarán Siófok, az év többi részében pedig Budapest vezette a népszerűségi listát, és ez idén is hasonlóan alakul.

A felmérés megállapítja, hogy az idén január-februárban a főváros mellett Eger volt a legkeresettebb, a tavaszi időszakra azonban nagyobb az érdeklődés a külföldi városok iránt: eddig Róma és Prága szállásaira kattintottak legnagyobb arányban a magyar utazók.

A felmérés szerint az Európán kívüli úti célok népszerűsége 2015-ben sem nőtt, egyedül Dubaj iránt élénkül a kereslet, a város tavasszal és télen a top 15 legkeresettebb desztináció között szerepelt. A városra közel kétszer annyit szántak a magyarok, egy éjszakára, két főre 63 300 forintot, ez az átlagos ár a trivagón.

A 2016-os előrejelzés nem mutat nagy változást az eddigiekhez képest: az év első két hónapjában belföldön a főváros és Eger, külföldön újból Róma, Prága, Bécs a legkeresettebb. A síelni vágyókat a lengyel Zakopane, valamint az osztrák Semmering és Murau szállásai érdekelték leginkább. Zakopanéban átlagosan 42 300, Semmeringben 37 600, Murau városában pedig 43 900 forintért kerestek szállást a téli vakációhoz, ami jóval az átlagos összeg felett van. A tavalyi év folyamán a legtöbbet, 32 300 forintot nyáron fizettek a szállásért, ősszel ez az átlagösszeg ötezer forinttal kevesebb.

A felmérésből az is kiderül, hogy míg télen mindössze 2, addig nyáron és ősszel 4 éjszakára tervezik az utazást a magyarok.     A szálláshelyeken elérhető legkeresettebb szolgáltatások közül 2015-ben is kiemelkedett a parkolási lehetőség, ami jelzi, hogy a magyarok nagy része autóval indul útnak. Azok közül, akik alkalmazták a keresésnél az erre vonatkozó keresési feltételeket, sokan preferálták azokat a szállásokat, ahol van televízió, illetve wifi a szobában, és ahol szívesen fogadják a kisállatokat is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: happytellus.com Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)