Jump to content

Vidék vagy főváros?

2016. 04. 18. 09:05

Merre utazol szívesebben?

Az országos szállodai teljesítményeket évek óta először a vidéki hotelek forgalmának növekedése határozta meg az idén januárban, míg a fővárosi hotelek teljesítménye mérséklődött - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által a magyarországi és nemzetközi szállodaipar januári teljesítményéről készített jelentésből.

Az országosan jó eredményekben a belföldi vendégéjszakák számának 6,8 százalékos növekedése volt döntő, ami meghaladta a külföldiek 4,9 százalékos emelkedését. A vidéki szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 6,1, a külföldieké 11,4 százalékkal emelkedett. A balatoni régió szállodáinak forgalma 3,4 százalékkal, szobaárbevétele 10,4 százalékkal nőtt a bázishoz képest.

A jelentés szerint a belföldi kereslet erősödése a tovább javuló vásárlási kedvnek és a Szép-kártya kirobbanó, 18,9 százalékos bővülő felhasználásának tulajdonítható, de szerepet játszottak a vidéki hotelek kedvezményes akciói, továbbá a kedvező időjárás és az olcsó üzemanyagárak is.

A vidéki hotelek a külföldi vendégszám emelkedésében is megelőzték januárban a budapesti hoteleket: a fővároson kívüli hotelekben a külföldi vendégéjszakák száma 11,1 százalékkal, Budapesten csak 2,1 százalékkal nőtt.

Az Európai Unióból érkezők által a szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma 5,5 százalékkal, az európai országokból érkezőké 3,3 százalékkal nőtt, az ázsiai vendégek viszont 23,5 százalékkal több éjszakát töltöttek el. A legnagyobb beutazó piacok közül jelentős, 15,1 százalékos növekedés volt Ausztriából, 15,7 százalékos Csehországból, és 18,5 százalékos Romániából.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI | Kép: guim.co.uk)