Jump to content

Így lesz több turista a Balatonnál

2016. 04. 24. 12:42

A régióban vannak még kiaknázatlan területek, így a következő években számos fejlesztés várható a magyar tengernél.

Badacsonyban és Fonyódon is kisebb ünnepséggel fogadták az idei szezon első hajóit, ágyúlövésre indult meg az idei hajózási évad. A szállásadók előrejelzései alapján a tavalyinál kicsit jobb szezonra számítanak idén a tónál. A következő évek fejlesztései pedig további vendégeket csalogathatnak a Balatonhoz.

Még egy kompra szükség van

Az eseményen részt vett Kollár Lajos, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója is, aki az MTI-nek megerősítette: továbbra is a terveik közt szerepel a Fonyód-Badacsony közötti, második balatoni kompjárat megvalósítása, amely fontos eleme a fejlesztési stratégiájuknak.

A kormányhatározatba foglalt balatoni keretből ugyanakkor csak 2 milliárd forintot nevesítettek erre a célra, ami nem elég az egész projekt megvalósítására, csak az első ütemre, illetve a két település kikötőinek megújítására.

Kollár Lajos a következő hetekben kezd tárgyalásokat arról, milyen más forrásokat lehetne mozgósítani a megvalósítás érdekében, hisz további 4 milliárd forintra lenne szükség a beruházás második és harmadik ütemhez. A vezérigazgató szerint az új kompjárat négy év múlva indulhatna el.

Régi-új hajók szelik a vizet

A fejlesztések szükségességéről beszélt a Bahart Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója is a Kossuth Rádió Közelről című műsorában. Ahogy Dónucz László fogalmazott: a balatoni turizmusban a hajózás tekintetében vannak még kiaknázatlan területek. „A Balaton motorjaként szeretnénk funkcionálni, hisz a vízi közlekedéssel képesek vagyunk összekötni a Balaton-parti települések rendezvényeit, látnivalóit, programjait” - hangsúlyozta.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: estero.co.nz)