Jump to content

Nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari kiállítás nyílik!

2016. 04. 29. 16:08

Tizenkilenc ország 350 kiállítója mutatkozik be a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon május 9. és 11. között a Budapesten.

A szakkiállításon az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar kínálata, újdonságai mutatkoznak be a legszélesebb körben, egyebek mellett élelmiszeripari termékek, italok, bútorok, konyhai berendezések és a kávézáshoz kapcsolódó termékek - tette hozzá Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy a kiállítók száma idén 25 százalékkal nagyobb, mint 2014-ben volt. A kiállítás területe eléri a 20 ezer négyzetmétert, ahová mintegy 20 ezer szakmai látogatót várnak.

A Magyar Turizmus Zrt. és az Agrármarketing Centrum 90 magyar élelmiszeripari társkiállítóval lesz jelen 850 négyzetméteren - mondta Ganczer Gábor.

A SIRHA keretében Budapesten rendezik meg május 10-én és 11-én a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d'Or európai döntőjét is, amelyen húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, akik indulhatnak a 2017-es lyoni világdöntőn - mondta el Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán kiemelte, hogy a fő alapanyagok magyarok lesznek, gímszarvasborjú, illetve dunai kecsege és annak kaviárja. A zsűrinek kínált borsor is kizárólag magyar borokból áll majd.

Magyarországot a hazai döntőn győztes Széll Tamás képviseli, aki első magyar séfként jutott be a Bocuse d'Or világdöntőjébe 2013-ban.

A budapesti versenyen a gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönség is belépőjegyet válthat a döntőre.

Szalai-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hosszú évek komoly munkája van a mögött, hogy Budapest elnyerte a verseny rendezésének jogát, az elmúlt években a gasztronómia húzóágazat lett Magyarországon.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: incheba.sk Forrás: vakaciozzunk.hu/MTI)