Jump to content

Még mindig a Balaton a hazai Riviéra

2016. 06. 29. 16:08

A nyár fővárosa verhetetlen, de már az északi part sem esik ki a pixisből. A nagy balatoni körkép újabb érdekességekkel szolgált.

A Balaton mindig is népszerű célpont volt a külföldi és belföldi utazók számára, ám az elmúlt években rohamtempóban nőtt hírneve. A vendégéjszakák számában ez annyit tesz, hogy évente átlagosan 150 ezerrel több ember választja kikapcsolódásul a balatoni régiót.

A statisztikák szerint 1,5 millió vendég ötmillió vendégéjszakát tölt a tónál évente, ami 3-5%-os növekedést jelent az elmúlt évekhez képest. Sőt a vendégek 75 %-a magyar, és csak a maradék 25 % a külföldi.

A szolgáltatók is rájöttek arra, hogy a magyar vendég jó vendég, és átlagosan többet költ a Balatonnál szálláshelyre, mint a külföldi - tette hozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi igazgatója.

A szálláshelyek kapacitása a déli és az északi parton is nőtt, 95 százalékuk télen is nyitva tart. A hosszú hétvégéken egész évben teltház van a tónál, és fontos, hogy a klasszikus nyári balatoni szezonon túl ősszel vagy télen is többen pihenjenek a Balatonon – egészítette ki.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: )