Jump to content

Mozizz a tetőn, a Corvinon!

2016. 07. 12. 09:00

Júliusban a filmeké a főszerep a Corvin Club tetőteraszán, ahol a mozirajongók városi panorámával egybekötött, páratlan hangulatban nézhetik meg a műsorra tűzött öt filmet.

A Budapesti Francia Intézet French Rooftop Cinema elnevezésű vetítéssorozata július 14. és augusztus 18. között csütörtökönként a budapesti Corvin Club tetőteraszán kap helyet, ami egy jól ismert klasszikussal, Roger Vadim És Isten megteremté a nőt című 1956-os mozijával indul.

A riói küldetés című filmben a Jean Dujardin alakította titkosügynök Brazíliába ered bujkáló náci tisztek felkutatására; A szerelem nevei főszereplője, a baloldali elkötelezettségű Bahia pedig azért viszi ágyba politikai ellenlábasait, hogy meggyőzze őket az igazáról.

A 2 nap New Yorkban cselekményében egymást érik a burleszkbe hajló jelenetek, köszönhetően annak, hogy a francia rokonság látogatóba érkezik a rendező, Julie Delpy alakította Marionhoz. A Jean-Paul Belmondo főszereplésével forgatott Riói kaland igazi romantikus kalandfilm, amelyben van szerelem, rablás, hajsza, és a műkincsek is előkerülnek.

A nyári vetítéssorozat augusztus 18-án egy csokornyi rövidfilmmel zárul.

Valamennyi filmet francia nyelven, angol felirattal vetítik. A French Rooftop Cinema részletes programja a Francia Intézet honlapján található meg.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)