Jump to content

Négy kiemelt turisztikai területünk lett!

2016. 07. 22. 09:00

Tokaj, Balaton, Budapest és Sopron, az ország négy legszebb városa elnyerte méltó helyét a turizmus térképén.

A legújabb kormánydöntésről a Magyar Idők számolt be. S mit jelent kiemelt turisztikai területnek lenni? Előnyt, mert az alábbi négy régió az utazók számára különösen vonzó úti célként szerepel a kormány fejlesztési terveiben.

Az újság a Magyar Turisztikai Ügynökségtől megtudta, hogy jövőre komplex, egységes elvek mentén kialakított szálloda- és turisztikaiattrakció-fejlesztések kezdődnek, amelyek az régió és az ország vonzóbbá tételét is segíti.

2017-től komoly átalakítások és fejlesztések várhatók a Balaton környékén, a tokaji régióban és a további két kiemelt színtéren is. Az átszervezett állami rendszerben erőteljesebben érvényesül majd az ágazat kormányzati támogatása. A vendéglátó szolgáltatások után fizetendő forgalmi adó jelentős csökkentése, a turisztikai célelőirányzat jövőre megduplázott forrásai, illetve a fejlesztések érdekében újonnan létrehozott, tízmilliárd forintos turizmusfejlesztési célelőirányzat a szolgáltatók bevételtermelő képességét ösztönzi – jelezte az ügynökség a lapnak.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: wikimedia.org Forrás: vakaciozzunk.hu/hirado.hu)