Jump to content

Finomságok a sparherdről és ízkavalkád az év legfinomabb utcájában

2016. 08. 19. 16:30

Ha valamit, hát ezt az egyet helyszínt nem szabad kihagyni a holnapi program-dömpingből, mert a Magyar Ízek Utcája a legkiválóbb és legízesebb program, amire csak vágyhatsz. 

A Kárpát-medence magyar és nemzetiségi gasztrokultúrája mutatja meg magát a Várkert Bazártól a Clark Ádám térig. A kiállítók minőségi, saját helyi alapanyagaikból készítik el termékeiket. A rendezvényen a látogatók megkóstolhatják az ország terményeiből készített finomságokat, Magyarország tortáját és Magyarország cukormentes tortáját, valamint 2016 Szent István napi kenyerét is - mondta el a gasztrorendezvényről Borbás Marcsi, a Magyar Ízek Utcájának háziasszonya.

A résztvevők, kiállítók között találunk őstermelőket, kézműves élelmiszer készítőket, és a konyhaművészet mestereit is.

A Magyar Ízek Utcájában számos érdekességgel lehet megismerkedni, mint például különleges lekvárokkal, gyógynövény-termékekkel, gyümölcslevekkel, húskészítményekkel, sajtokkal, kézműves sörökkel, borokkal, pálinkákkal.

A hazai tájaikról érkezik a mohácsi cserépben főtt bableves, a szatmári kukoricás töltöttkáposzta, a felvidéki káposztaleves, és lesznek sparherdes lepények, pityóka tekerentyű, honvédségi gulyáságyú, és mi szem szájnak ingere.
A Magyar Pékszövetség a finomságai mellet kínálja majd a Szent István napi kenyeret, ami 2016-ban kerek formájú, új búzából készült kovászos technológiával, hagyományos módon és hagyományos alapanyagokból készült. Az idei ország-kenyér először kapja meg a Magyar Pékség Védjegy címkét, ami arról tanúskodik, hogy miből készült, ezzel támogatva a magyar gazdaságot. Tehát ez alkalommal nem versenyeztek a pékségek, hanem összefogással készült egy kovászos, új lisztes ünnepi ennivaló, a mindenki kenyere. A színpadon pedig bemutatják a kovász készítését és a Magyar Pékválogatottat munka közben.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007 óta évente meghirdeti a Magyarország tortája elnevezésű pályázatot, amelyre innovatív, kreatív ötleteket, főleg természetes alapanyagokat tartalmazó, magyaros ízvilágot tükröző recepteket és tortákat várnak. Idén 43 torta közül választotta ki a szakmai zsűri Magyarország tortáját. A díjat Szó Gellért salgótarjáni cukrász az Őrség Zöld Aranya nevű tortáj nyerte.

Az Áfonya hercegnő tortája lett Magyarország cukormentes tortája. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. Szeletenként 228 kalória 8,8 gramm szénhidráttal. A győztes tortát a budapesti Tortavár Cukrászda készítette.

A kétnapos eseményen fellép mások mellett a Buborék együttes, a Supernem, a Petruska, valamint az Anna and the Barbies.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép:  vakaciozzunk.hu