Jump to content

Gyula ősszel

2016. 11. 05. 09:05

A vizek városa egy őszi hosszú hétvégén a tökéletes, már-már tanyasi nyugalom színtere. Bezárt boltok, üres főterek, ám ez mégsem zavaró sőt! Maga a harmónia aprócska szigete. Azoknak ajánlott, akik elsősorban lelki regenerációra vágynak.

Gyula az ősz és tél határán olyan nyugodt és lakatlannak tűnő, mint a keleti régió eldugott falvai. A hétvégi romantikába nem rondít bele autóricsaj, a nyüzsgő emberáradat, és még attól sem kell tartani, hogy egy-egy étterem zsúfolásig tele lesz. Első blikkre ez inkább taszítónak tűnhet, mintsem csalogatónak, de ritkán lehet ilyen vidéki nyugalmat megtapasztalni, mióta a hétvégi kiruccanások ára az olcsó kategóriába került.

Gyulán egy átlagos szombat délután csendes, és nyugodt. Nyitva tartó boltokat délig találhat az ember, de jól is van ez így. Andalgásra, beszélgetésre, pihenésre pont ideális a terep.

Programkínálatnak lehet várost nézni és várat, egy-két finom falatra pedig bármelyik nyitva tartó vendéglőbe be lehet térni, mert abszolút pénztárcabarát áron kínálják a fogásokat.

Amit semmiképp nem szabad kihagyni, az a Százéves cukrászda, ahol az év ezen szakaszában a fagyikat felváltották a bonbon különlegességek. Érdemes megkóstolni a sütemények bármelyikét, mert frissen készülnek.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: gyulavarosom.hu)