Jump to content

Szállást foglalna? Előtte informálódjon

2016. 11. 06. 16:50

Minden vakációzó rémálma, hogy a lefoglalt szoba cseppet sem hasonlít a képen látottakra. Egy egyszerű lépéssel viszont kiküszöbölhető a kellemetlen szituáció.

A tapasztalatlan szállásfoglalóval valószínűleg előfordul élete folyamán többször is, hogy a helyszínre érve nem azt kapja, amit ígértek neki. Tehát a king size méretű ágy jobb esetben is két összetolt vacak rugós ággyá válik, és a síkképernyős tévé – ha van – a rendszerváltás előtti időket fogja idézni. Internet, Wi-Fi nincs, és az adás is elsősorban a hangyák háborúja végtelenített változatával kecsegtet. És ha az ember ekkor még mindig remél, reményvesztettsége a „panorámás kilátású” szoba low price-os (szomszéd építkezésre néző ablak) változatával teljesedhet be.

Ezt elkerülvén érdemes foglalás előtt egy kicsit kutakodni az interneten. A legegyszerűbbnek a szállásközvetítő portálok visszajelzéses oldalai tűnnek, de ezek olykor kevéssé tükrözik a valóságot. Érdemes az ott olvasottakat elosztani hárommal. Viszont, ha fix és hiteles információt akarunk fórumokon olvassunk utána a szálláshelynek, és felkeresni azt az oldalt, ahol az adott szállásról a vendégek saját fotót készítenek, és tapasztalataikat mellékelve megosztják azt a nagyvilággal – igen van ilyen! -. Itt szinte az összes hotel, apartman, vendégház, hostel megtalálható.

Érdemes a kiválasztott szállások mindegyikét 3-4 eltérő helyen lecsekkolni. Ugyan az értékelések szubjektívek, mégis sokat elárul a helyről, ha egyöntetűen 10-ből csak 3-mas, 4-esre értékelik.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)