Jump to content

Magyarország biztonságos úti cél

2016. 11. 27. 09:05

Egyre erősebb a turizmus teljesítménye Magyarországon annak köszönhetően, hogy biztonságos és kiszámítható úti célnak minősül az ország. 

 

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta: 2015-ben ismét rekordévet zárt a turizmus, tavaly több mint 10 millió vendég vette igénybe a magyar szálláshelyek szolgáltatásait. Az ágazat mintegy 3,2 milliárd euróval javította a magyar fizetési mérleg egyensúlyát, ez 9,5 százalékkal volt magasabb, mint az azt megelőző évben. Az idei számok is biztatóak, további emelkedést mutatnak – tette hozzá.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ide érkező külföldi turisták évről-évre egyre többet költenek, 2015-ben 15 százalékkal 1300 milliárd forint fölé emelkedett a magyarországi költések összege – mondta.

Rákossy Balázs kiemelte: a Szép-kártyának köszönhetően a belföldi turizmus is növekszik. Ismertetése szerint tavaly a belföldi turisták 307 milliárd forintot költöttek el a hazai turista-, illetve szálláshelyeken, ami 4,4 százalékkal haladta meg az előző évit.

Tavaly a vendégek száma több mint 8,5, a vendégéjszakák száma pedig 6 százalékkal nőtt, az azt megelőző évhez képest. A szállásdíj-bevétel 13 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben, a szálláshelyek összes bevétele pedig 11 százalékkal volt magasabb, mint 2014-ben – fűzte hozzá az államtitkár.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu; MTI | Kép: pixabay.com)