Jump to content

A legnépszerűbb magyar úti célokat keresed?

2017. 01. 20. 17:05

A szallas.hu felméréséből kiderül, hogy mely városokat keresik fel a legtöbben. Előjáróban csak annyit, hogy Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló megőrizte dobogós helyét.

A kiemelkedő nyári szezon és a megszokottnál erősebb szeptember egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy 2015-höz képest újabb rekordévvel zárjon a belföldi turizmus. A legnépszerűbb települések rangsorában tavaly is Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló vitte a prímet, s már minden ötödik belföldi kikapcsolódást valamilyen mobil eszközről intézték a magyarok.

Újabb rekordot döntött a belföldi turizmus, a Szallas.hu adatai alapján tavaly a forgalom 10 százalék felett bővült 2015-höz képest. „A 2016-os évben egy kiemelkedő nyári szezon segítette a további növekedést, a szállásadók éves árbevételének több mint fele a nyári hónapokra esett. Adatainkból az is kiderült, hogy több volt az utazásra költhető jövedelem, ami az igényesebb szálláshelyek irányába tolta a foglalásokat, a szálláshelytípusok között a hotelek bővültek legnagyobb mértékben” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. 2016-ban egyébként kiemelkedően jól teljesített a szeptember, illetve tavaly a karácsonyi időszakban is jelentős – a szilveszteri forgalomhoz mérhető – felfutás volt tapasztalható.

2016-ban még inkább jellemző volt a belföldi vendégekre, hogy 1-2 napra iktattak be pihenőt, az átlagos vendégéjszakák számában itt figyelhető meg jelentősebb növekedés. A legnépszerűbb települések dobogós helyein nem volt változás, sorrendben Budapest, Siófok, Hajdúszoboszló vitte a prímet, míg megyék tekintetében Pest, Somogy és Heves bizonyult a legjobb vendégfogónak.

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont 2016-ban: (zárójelben a 2015-ös helyezések.)

Budapest (1.)

Siófok (2.)

Hajdúszoboszló (3).

Eger (4.)

Gyula (7.)

Szeged (6.)

Balatonfüred (5.)

Pécs (8.)

Hévíz (10.)

Debrecen (-)

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)