Jump to content

Leáldozóban az utazási irodák ideje?

2017. 01. 20. 09:05

Ahogy az élet minden területén, úgy a szállásfoglalásban is átvették a főszerepet a mobilok. Minden ötödik vendég mobil eszközről foglal.

A szállásfoglalások módja és időzítése kapcsán ugyanakkor markáns változások figyelhetők meg: 2016-ban közel kétharmaduk már online csatornákon valósult meg, ráadásul egyre többen intézték nyaralásukat mobil eszközről, minden ötödik vendég okostelefonról, illetve tabletről választotta ki szálláshelyét. „A kikapcsolódásra vágyók 2016-ban vagy nagyon előre gondolkodtak, vagy az utolsó pillanatra hagyták a szálláshelyek intézését, így az utolsó pillanatos és a 90 napos előfoglalások erősödtek a legjobban. A vendégek ezzel egyre nagyobb kihívás elé állították a szálláshelyeket, hiszen a jól tervezhető 30-40 napos foglalások részaránya csökkent” – mondta Szigetvári József a Szallas.hu ügyvezető igazgatója

A szallas.hu elemzése szerint az átlagárakat vizsgálva a belföldi foglalások közel háromnegyede az 50 ezer forint alatti értéksávba esett, míg 20 százalékuk az 50-100 ezer forintos kategóriába. A Szallas.hu adatai szerint 2015-höz képest közel 25 százalékkal többször került elő a SZÉP-kártya fizetéskor, az átlagos foglalási érték ez esetben 51 732 forint volt. Tavaly egyébként a legnagyobb értékű belföldi kikapcsolódás 1,8 millió forintot kóstált, míg a legolcsóbb mindössze 1100 forintjába került egy honfitársunknak. A szállásadók a legnagyobb kihasználtságot augusztus 8-án tapasztalhatták, míg árbevétel szempontjából az államalapítási ünnepet követő éjszaka hozta a legtöbbet a vendéglátóknak.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)