Jump to content

Vajon 2017-ben is egy különlegesség lesz a legnépszerűbb?

2017. 06. 26. 15:05

Idén nyáron már harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. A szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

Kétségtelen, hogy 2017 nyarán Magyarországon minden a vízről fog szólni. Míg sportolóink a Vizes Világbajnokságon küzdenek a medencékben, maguk a medencék is rajthoz állnak a fürdők legnagyobb hazai versenyében.

A termalfurdo.hu a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. A három kategória kialakítására - Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője - azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők rendkívül sokszínűek. A világszinten is egyedülálló termálvízkincsünkre hozzávetőleg 200 fürdő épült, a néhány medencés, időszakosan nyitva tartó fürdőktől a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező komplexumokig.

A szakma is támogatja a kezdeményezést

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Fürdőszövetség is Az Év Fürdője verseny mögé állt. A szövetség szívesen támogat minden olyan elképzelést, amely a magyar fürdőkultúra és a fürdőzés népszerűsítésére irányul, és felhívja a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira, arra, hogy a gyógyvizek regenerációra és betegségmegelőzésre is kiválóan alkalmasak.

A barlangfürdő, a gyógyfürdő és az aquapark

Tavalyi versenyben három, jellegében teljesen eltérő, az ország egymástól távol eső pontjain található fürdőt szerettek a legjobban, ami jól mutatja a magyar fürdők sokszínűségét. 2016-ban Az Év Fürdője az ország egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszíne, a világszinten is kuriózumnak számító Miskolctapolca Barlangfürdő lett. Az Év Feltörekvő Fürdője címet a nyár végéig még a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő viseli, ahol négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére. A Csongrád megyei fürdő népszerűségét családbarát voltának is köszönheti. A legkisebbek közül tavaly az orfűiek voltak a legbüszkébbek, hiszen 2016-ban az Orfű Aquapark szerezte meg A Helyiek Kedvenc Fürdője címet.

Idén 200 000 szavazóra számítanak

Az eddigi évek minden kategóriában szoros versenyt hoztak. A szavazást szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén hozzávetőleg 200 000 szavazó adja majd le a voksát kedvenc fürdőjére.

Szavazni az év fürdője oldalon lehet 2017. augusztus 31-ig. A voksolók között wellnesshétvégéket és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: azevfurdoje.hu)