Jump to content

Imádunk fürdőzni

2017. 08. 23. 09:05

Hétvégén már alig várjuk, és egy hosszú munkanap után is jól esik elrelaxálni benne. Egyszerűen nem tudunk elmenni a strandok és gyógyfürdők mellett anélkül, hogy megmártóznánk, és ez meg is látszik a statisztikán.

Kiemelkedően teljesítenek a budapesti fürdők az idei szezonban a tavalyi évhez képest, a rendkívüli augusztusi hőségben rekordokat döntött a fővárosi fürdők forgalma - mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.

Hozzátette, a Palatinus strandnak az elmúlt 10 évben nem volt ilyen magas látogatószáma, mint augusztus 5-én, amikor több mint 8 ezren voltak.

Kiemelte, hogy Budapest turizmusa élénkítően hat a fürdők forgalmára, azonban az eredmény nemcsak a turistáknak, hanem a belföldi vendégeknek is köszönhető.

A látogatószám-emelkedés oka az is lehet, hogy a strandok és fürdők jegyárait szándékosan alacsonyan tartják annak érdekében, hogy a veszélyes bányatavak helyett többen válasszák a megfizethető és biztonságos fürdőket - tette hozzá.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;MTI | Kép: pixabay.com)