Jump to content

Elvarázsolt kastély lett Miskolc idei adventi villamosa

2017. 12. 16. 17:50

Kandalló, kovácsoltvas csillárok és világító szarvasok. Advent első napján indult el, és azóta is nagyon népszerű a miskolci adventi villamos, a közösségi portálok azóta is tele vannak a villamoson készült képekkel. 

 

Idén is elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci adventi villamos, amelyet hatodik éve készítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói. A szerelvény minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik. Tavaly csodaházszerű megjelenésével vált emlékezetessé. Idén új külsőt kapott: olyan, mint egy gyermekálom, amelyben a Mikulás érkezik meseszánon, sok-sok ajándékkal. A szerelvényen belül pedig egy karácsonyi hangulatot sugárzó elvarázsolt kastély várja az utasokat.

A miskolci adventi villamost idén kívülről több mint háromszáz méter fénycső, belülről a kovácsoltvas dekorációs elemekkel kiegészülő hangulatvilágítása és a szerelvény középső részén kialakított társalgó rész teszi különlegessé. A nagy sikerű elektromos látványkandalló és az előtte lévő szép kanapé most sem hiányzik a villamosról, ahogy a több száz méternyi díszítőszalag sem.

Az adventi villamos december első vasárnapjától 2018. január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)