Jump to content

Egyre többen hagyják a karácsonyi főzést a szállodákra

2017. 12. 23. 17:05

Többen foglalnak szállást az ünnepekre, mint az előző években, és év végén jelentősen megélénkül a turizmus Magyarországon. A két ünnep között egyre többen választják kikapcsolódásuk helyszínéül a hazai szállodák szolgáltatásait. A fő szempont a pihenés és a feltöltődés, ezért a wellness-szállodák a legnépszerűbbek ebben az időszakban.

„Évről évre egyre többen választják a szállodákat a családi karácsony helyszínéül, úgy látszik, sok háziasszony gondolja úgy, hogy hagyja a főzést inkább a szállodákra, 2016-hoz képest 58 százalékkal több foglalás érkezett be idén a karácsonyi szezonra” – nyilatkozta Drávai-Mészáros Judit az M1 Profit7 című magazinjában.

„Jellemzően a belföldi úti célokat kedvelik ilyenkor az utazók, a top 5 város, ahová utaznak, az Hajdúszoboszló, Hévíz, Budapest, Eger és Gyula, csak az utazók 5 százaléka választ külföldi célpontot. Ők jellemzően Lengyelországba, Romániába vagy Szlovákiába utaznak” – tette hozzá a Szállás.hu marketing menedzsere.

A karácsonyi céges összejövetelek növelik az éttermek forgalmát

A budapesti Vén Diák éttermet 1938-ban alapították. A belváros szívében található elegáns hely vendégköréhez a hazai látogatók mellett, már a sokadik alkalommal visszatérő külföldiek is hozzátartoznak.

A decemberi forgalmat a karácsonyi céges összejövetelek és a turisták jelenléte növeli igazán – mondta az étterem üzletvezetője.

Különleges programokkal és menükkel várnak a hazai szállodák karácsonykor

„Évről évre azt látjuk, hogy egyre több vendég érkezik már karácsonyra, míg a korábbi években többségében inkább a szilveszter volt telt házas Budapesten. Most azt látjuk, hogy legalább olyan magas a foglaltság karácsonykor is” – közölte Mácsai Péter, a Danubius Grand Hotel igazgatója.

A hazai éttermek és szállodák idén is különleges menükkel és programokkal várják a látogatókat.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)