Jump to content

Magyarországra érkezik a világhírű Body Kiállítás

2018. 02. 09. 15:22

Február 15-én Magyarországra is megérkezik a világhírű Body Kiállítás. A tárlaton kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka vagy éppen pihenés közben – a témával az M1 délelőtti műsora foglalkozott.

 

A tárlat rendkívül gazdag kiállítási anyaggal érkezik Budapestre. A Body Kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése.

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, de közvetlen közelről láthatunk egy rákos májat és egy dohányos ember elfeketedett tüdejét is.

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll, ezért a szervezők életre hívták a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást”.

Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, lehetőség nyílik az újraélesztés kipróbálására, iskolai csoportoknak pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket.

A Body Kiállítás 2018 júliusáig tart nyitva a Komplexben (1061 Budapest, Király utca 26.).

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)