Jump to content

Húsz új szálloda nyílik meg idén Magyarországon

2018. 04. 03. 09:00

Magyarországon tavaly 13 új hotelt adtak át, az idén pedig húsz szálloda kerül a piacra. A 2019-2020-as években igazi robbanás várható: Budapesten további 19, országszerte pedig 26 hotel szálloda nyithatja meg kapuit.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legutóbbi Trendriportjában megjelent egy összesítés a 2017 és 2020 között megnyíló új budapesti és vidéki szállodákról. A teljes lista ezen a linken érhető el. Ebből kiderül, hogy tavaly 13 hotelt avattak Magyarországon, összesen mintegy 850 szobás kapacitással. A hotelek közel azonos arányban épültek Budapesten és vidéken. A szállodák közül kettőnek van több mint száz szobája, ráadásul ezek közül az egyik az Exe Danube is csak 101 szobás. A legnagyobb új fejlesztés tavaly a zalakarosi Park Inn volt a maga 236 szobájával – írta a Turizmus.com.

Idén eddig Budapesten két új hotel nyitott meg, a repülőtéri ibis styles Budapest Airport és a Clark Ádám téri Hotel Clark. Ezzel nincs vége az idei átadásoknak: további hét hotel átadása várható még az idén Budapesten, míg vidéken 11 szálloda nyithatja meg kapuit az év végéig, már amennyiben a kivitelezők időre elkészülnek velük.

Igazi robbanás várható 2019-2020-ban Budapesten, amikor további 19 hotel kerül ki a piacra, ezzel szemben vidéken két év alatt csupán hét hotel megnyitása várható. Vidéken csupán két olyan hotel lesz, amelynek kapacitása meghaladja a száz szobát – az egyik Nyíregyházán, a másik Zalaegerszegen épül, ezzel szemben Budapesten több 100-200 szobás egység mellett még egy 300 szobás hotel is épül, a Baross téren.

A fejlesztések révén több új márka is megjelenik a következő években a magyar fővárosban, például a W Marriott az Andrássy úton, a Marriott Renaissance a Vörösmarty téren,a Hilton Garden Inn a Lázár utcában, a Meininger első hazai egysége a Fővám térnél, illetve a Hard Rock Hotel az Ó utcában.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pexels.com)