Gőzölt tészta, lecsó, pho leves és óriáspalacsinta – szinte már nincs olyan étel, amit ne kaphatnánk food truck-ból is. Az újhullámos büfékocsik gomba módra szaporodnak évről évre, a tulajdonosaik pedig a legklasszikusabb ételeket is képesek gyorsan elkészíthető, ízletes street food-dá formálni. A legújabb truck-ok különböző országok nemzeti ételeivel bővítik a palettát: a Nata portugál pastes-t, a Bao Box ázsiai gőzölt tésztát, a Food Maffia pedig jellegzetes kubai szendvicseket készít.
„Bár a food truck-okozásban sokan meglátták a lehetőséget az elmúlt években, nem hagyjuk, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Az új kocsik is csatlakoznak a műanyagmentes mozgalmunkhoz, tehát ők is csak lebomló eszközöket használnak a csomagoláshoz és tálaláshoz a rendezvényeken. Az előremutató és fenntartható vendéglátáshoz fontos a környezettudatosság, a minőségi alapanyag, és természetesen a külalak is” – idézte Vad-Horváth Zoltánt, a Street Food Egyesület elnökét, a Food Truck Show főszervezőjét a közleménye.
Mint ahogy a közleményben kiemelik, az egyesülethez még sosem csatlakoztak ilyen sokan fél év alatt, az új tagokkal összesen 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak számon az országban. Az új kocsik a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen 50 autó kínálatát lehet majd végigkóstolni.