Jump to content

A majális Kánaán a szállásadóknak: a negyedik hosszú hétvége 4,5-szörös forgalmat hoz

2018. 05. 01. 11:40

4,5-szörös lesz a forgalom a szálláshelyeken a hosszú hétvégén, ami másfélszeres növekedés tavalyhoz képest. Az átlagos foglalási értéknél 60 százalékkal drágábban foglalunk, ha SZÉP-kártyával rendezzük a számlát. Eger és Gyula átvették a vezetést Budapesttől a Szallas.hu legvonzóbb belföldi úti célokat rangsoroló listáján. 

Az év negyedik hosszú hétvégéjéhez érkezünk: 4,5-szörösére élénkül a szálláshelyek forgalma a munka ünnepét is magába foglaló négynapos pihenő alatt. Minden ötödik alkalommal SZÉP-kártyával rendezik a cechet, melynek értéke (71 764 Ft) 60 százalékkal nagyobb, mint az átlagos foglalási érték (44 978 Ft). A vendégházak (23,76%) és az apartmanok (23,3%) népszerűsége töretlen, a foglalások közel felét birtokolják, a maradék főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe szól. Átlagosan 2 éjszakát töltenek a szálláshelyen a vendégek, a leghosszabb foglalás 8 éjre szólt. „A meleg és a hosszú hétvége jó párosítás, meghozza a kedvet az utazáshoz, ráadásul számos strand ilyenkor nyit ki először – mondta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. – Átlagosan 3 főre szólnak a foglalások, de egy extrém esetben 56 főt regisztráltunk.”

A Szallas.hu tájékoztatásából az is kiderült, hogy a foglalási szokások változnak. „A vendégek zöme saját vagy mások tapasztalatai és véleménye alapján választ szálláshelyet, de ma már a vendégértékelések mellett egyre nagyobb a szerepe az inspirációs csatornáknak is – magyarázza a szakember. – Egyre többen foglalnak úgy, hogy látnak, olvasnak egy izgalmas helyről, programról, látnivalóról, így például a saját blogunkon közzétett bejegyzések hatására indulnak útnak.”

Heves, B.-A.-Z., Veszprém és Pest megye gyűjtötték be a legtöbb foglalást

A hosszú hétvége Heves (11,7%), Borsod-Abaúj-Zemplén (10,5%), Veszprém (8,9%) és Pest (8,9%) megyének kedvez leginkább, a foglalások 40 százaléka valamelyikükbe szól. Települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbbak, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepelnek. Helyet kapott még Siófok, Zalakaros és Miskolctapolca is a legek között. A külföldre utazók körében Krakkó, Zakopane és Torockó a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók éllovasai között 6 fürdő is szerepel: a Hévízi Tófürdő, Miskolctapolca Barlangfürdő, Zalakarosi Fürdő, Harkányi Gyógyfürdő, Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő és a Demjéni Termáltó viszik a prímet.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)