Jump to content

Tihany lehet a világ legszebb faluja

2018. 06. 21. 12:00

A sokak által kedvelt Balaton-parti falu a utóbbi években számos hazai és nemzetközi elismeréssel lett gazdagabb. Jelenleg is versenyben van a település egy kanadai székhelyű nemzetközi környezeti, virágosítási versenyben.

A Communities in Bloom – magyarul virágos közösségek – versenyén az írországi Birdhill, a kanadai Fogo-sziget, az olasz Pomaretto és az angol virágosítási versenyt többször megnyerő walesi Usk szerepel Tihany kihívói között. Magyarországról a Csongrád megyei Szentes szerepel még a döntőben a nagyvárosok kategóriájában.

levendulafesztivál idején érkező bírák olyan szempontok szerint értékelik majd az évről évre egyre szebb arcát mutató települést, mint tisztaság, környezetvédelmi tevékenység, örökségvédelem, parkosítás, virágosítás, illetve tájképvédelem.

Az értékelés lényeges pontja továbbá a közösségi részvétel a munkában és a fejlesztések megtervezésében. De az értékelésnél azt is figyelembe veszik, hogy a polgárok, a vállalkozások, a helyi intézmények és az önkormányzat mennyire veszi ki a részét a közös munkából.

A verseny eredményét szeptember 26–29. között hirdetik ki egy a Magok a jövő számára címmel rendezett konferencia keretében a kanadai Strathconában.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;hirado.hu | Kép: MTI)