Jump to content

Kettesben, belföldre utazunk ősszel legtöbben

2018. 10. 27. 10:00

A hosszúhétvégék és az őszi szünet utazásra csábítja az embereket. A Bónusz Brigád adatai alapján évek óta a legnépszerűbb úti cél belföldön Lillafüred. Legtöbben kettesben és három napra utaznak el, ha belföldi utazás mellett döntenek. Az utazók egyre jobb minőségű utakat tudnak megfizetni.

Harmadik éve Lillafüred a kedvenc belföldi úti cél, idén Miskolctapolca és Hajdúszoboszló is dobogós helyen végzett a Bónusz Brigád adatai szerint. Tavaly ősszel még a Mátra és Dunaszentmiklós, míg 2016-ban Siófok és Debrecen volt az ezüst-, illetve a bronzérmes célpont. Úgy tűnik, ősszel wellnessre és kirándulásra vágynak a legtöbben, ezért töretlen azoknak a helyeknek a népszerűsége, mely ötvözni képes ezt a két kikapcsolódási módot.

Közeli, jellemzően könnyen, akár autóval is megközelíthető külföldi úti célok is népszerűek voltak 2018 őszén. Ebben az időszakban a pihenés külföldi helyszínéül a legtöbben Velencét választották, tavaly hasonló időszakban még Prága, 2016-ban pedig szintén Olaszország, de másik gyönyörű városa, Firenze volt a favorit.

A hosszúhétvégékhez igazodva, belföldre legtöbben három napra utaztak a Bónusz Brigád bónuszaival, a vásárlások több, mint kilencven százalékát ezek az utak teszik ki. Hasonlóan ehhez az arányhoz, kiugró többségben voltak azok, akik kettesben utaztak el ebben az időszakban.

Külföld esetében 2016-ban még az egynapos utak voltak a legkelendőbbek: ekkor még az összes foglalás felét az egynapos kiruccanások tették ki. Már 2017-ben elkezdődött az eltolódás a hosszabb utazások felé. Mára, hasonlóan a belföldi utazásokhoz, a külföldi desztinációk esetében is a háromnapos utak lettek a legnépszerűbbek, bár az egy, illetve a kétnapos szállásfoglalások aránya csekély mértékben marad el a háromnaposokétól.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)