Jump to content

Csütörtöktől ingyenes tematikus sétákat tartanak a fővárosban az iparkamara szervezésében

2019. 02. 21. 13:00

Ingyenes tematikus sétákat, gyalogos túrákat, tárlatvezetéseket, épületbejárásokat, illetve múzeumlátogatásokat tartanak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében február 21-24. között a fővárosban az Idegenvezetők világnapja alkalmából - mondta a BKIK Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Bornemisza Miklós hozzátette: tavaly több mint 100 sétát szerveztek, idén is hasonló mennyiségű programmal várják a látogatókat.

Elmondta: vasárnap a Hungexpótól indulnak ingyenes városnéző autóbuszok, a Vigadó térnél lévő 5. kikötőtől pedig hajós városnézések kezdődnek. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre - séta vagy hajó esetén - a helyszíneken is lehet jelentkezni. A rendezvény programja elérhető a www.bkik.hu oldalon - fűzte hozzá.
Az Idegenvezetők világnapja egy nemzetközi kezdeményezés, amelyet 1980-as években ünnepeltek meg először és a 90-es évek óta Magyarországon is megtartják - ismertette Bornemisza Miklós.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)