Jump to content

Ismét gördülhet a dűlőkön a Villány–Siklósi borvidéken

2019. 11. 25. 18:40

A sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit várják szombaton a Villány–Siklósi borvidékre a Szüreti gördülő dűlők túráin – tájékoztattak a szervezők.

A Villány–Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében megvalósuló program két biciklis és egy gyalogtúrát kínál a Tenkes-hegyi pincék, helyi termékek, értékek és borok megismerésére az érdeklődőknek.
 
Mint a szervezők közleményükben írták, a borvidéki településekre a Villány és Siklós közötti élménybringatúra keretében hívják a látogatókat egy húsz és egy huszonöt kilométeres távon, emellett gyalogtúrát is tartanak. A biciklitúrákon a borvidéki gasztronómia és a helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkedhetnek a vendégek, útközben különböző helyi családi pincészetek borait, kézművesszörpöket, házi gyümölcsleveket ihatnak a frissítőpontokon. A résztvevők házi kiflit, tallért, kézművessajtokat, túrótortát kóstolhatnak, emellett a legkülönfélébb helyi sós és édes harapnivalókból is csemegézhetnek.
 
 
Az érdeklődőknek a szervezők kerékpárkölcsönzési lehetőséget is biztosítanak. A Tenkes pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat azoknak, akik a gyalogtúrán vesznek részt. Az oda-vissza tíz kilométeres túra a siklósi várból indul, közben az útba eső pincészetek borain kívül házi falatkákat és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ételeket és italokat fogyaszthatnak a résztvevők. Az eseményekről bővebb információ található a villanyiborvidek.hu oldalon.
(Forrás: vakaciozzunk.co.hu/hirado.hu, kép:pixabay.com)