Jump to content

A magyar kultúra napja - Kiállítások, előadások Miskolcon

2020. 01. 19. 12:10

Kiállítás, előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és mesés társasjáték színesíti a magyar kultúra napját Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban január 22-én.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár arról tájékoztatta az MTI-t, hogy programsorozattal ünneplik a jeles napot.
Kölcsey Ferenc életét képes és verses összeállítással elevenítik fel január 20-án a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban.

A miskolci központi könyvtárban január 22-én Kováts Judit trilógiáról, a Megtagadva, az Elszakítva és a Hazátlanok című kötetekről beszélgetve idézik fel a huszadik század legnagyobb történelmi traumáit. A történész, levéltáros szerző beszélgetőpartnere Bodnár Tamás főlevéltáros, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár igazgatóhelyettese lesz.

A verskedvelők Bari Gábor költő által szerkesztett irodalmi műsoron vehetnek részt január 23-án a miskolci Petőfi Sándor Könyvtárban, míg a legkisebb látogatók Illés Adrienn Pézsmapimpő és a varázslatok című mesés társasjátékába csöppenhetnek be január 24-én a könyvtár mesebirodalomában.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnuszt.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)