Jump to content

Strandmustra, fürdőzés előtt

2020. 06. 10. 17:05

Egész héten az évek óta nem látott strandidő tépázza a kedélyeket és a tűréshatárt. A jó és rossz hír egyben, hogy a fullasztó hőség marad jövő héten is, de cserébe hétvégére lehet strandolást tervezni. A hova és mennyiért kérdésben pedig segítünk eligazodni!

A szemfüles strandolók már ismerik a legkedvezőbb ajánlatokat, de talán még nekik is tudunk újdonsággal szolgálni. Alább összegyűjtöttük Budapest összes olyan strandját, ahova megéri becsobbanni a hűsölés és a napbarnított szín reményében.

Pünkösdfürdő

A Duna partján található strandfürdő 1935-óta várja minden nyáron a hűsölésre vágyó vendégeket. Szolgáltatások széles skálája és medencék nagy választéka található a fürdőben, ahol a sport szerelmesei és a pancsolásra vágyók is egyaránt megtalálják a maguk számításait. Élmény, gyerek- és strandmedence, 50 méteres úszómedence, masszázs és sok minden más. A felnőtt belépő 1900 Ft, a gyerek pedig 1500 magyar forintot kóstál.

Paskál

Budapest legfiatalabb strandfürdője tejesen megújult, négy új medencével és számos extra szolgáltatással például vízi bárral és aromakabinnal várja a fürdőzőket. A korábbi 1400 nm2 alapterületű fürdő az átalakítás után közel duplájára növekedett, egészpontosan 2300 nm2-re.

A fedett földszinti részen épült tanmedence, baba medence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence is. A feszített víztükrű kinti medencék különleges kialakítása révén szinte „átfolynak” egymásba, ami nem csak impozáns látványt nyújt, de még egyszerűbb váltást a két fürdőhelyiség között. A megújult, modern kivitelezésű medencék mellett két különleges wellness-helyiség is helyet kapott: a geotermikus szauna és aromakabin. Utóbbi kiváló rekreációs hatással bír, míg előbbi egyedülálló módon működik.

A felnőtt belépő hétköznap 2200 Ft, hétvégén pedig 2400 Ft. A gyerek-nyugdíjas-diák (nappali tagozatos) belépő hétköznap 1800 forint, míg hétvégén 200 forinttal drágább.

Csillaghegyi strand

A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi strand a legnagyobb. Tiszta, langyos vizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel.

A hegyoldalban épült fürdő első szintjén egy úszó és egy strandmedence található, följebb gyerek pancsoló és napozóterület helyezkedik el. A belépő egész pénztárcabarát, mindössze 1000 Ft.

Rómaifürdő

Könnyen megközelíthető, három kiváló medencéje van és izgalmas történelmi múlttal büszkélkedhet. Ugyanis már a római korban ismert vízadó térség volt. A források környékét szent helyként tisztelték és megtalálták a régészek a strandterületen a szentély alapfalait is.

2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették: a medencék szűrőforgatóval lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált. A belépő viszont drágább, mint máshol, a felnőtt jegy hétvégén 2700 Ft a gyerek pedig 1900 Ft.

Lupa-tó

Ami már stranddá nőtte ki magát. A tó weboldala szerint „itt garantáltan megtalálod a kedvenc vízi- vagy strandsportod mellett a legjobb koktélokat is, hogy a forró homok ölelő karjaiból egy jéghideg frissítő után megmártózz a kristálytiszta vízben.”

Kristálytiszta víz, fehér-homokos vízpart, vízi és vízparti élmények és szolgáltatások. A fővárosi tengerpart tényleg egy darabka amerikai feelinget csempész a mindenapokba, méghozzá megfizethető áron.

A luxus, karibi hangulatú strandolás a felnőtteknek 3000 Ft-ba, míg a gyerekeknek 2000 Ft-ba kerül. Az olcsóbb, „sima” strandrészre a belépő fele annyi a felnőttek és gyerekek számára is.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)