Jump to content

Idén nyáron is megrendezik a Tisza-tavi fesztivált

2020. 06. 18. 18:13

Operát, kerékpározással, futással és csónakos kirándulással egybekötött koncerteket is kínál a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amelyet július 31. és augusztus 2. között rendeznek meg több helyszínen.

A Tiszta-tó köré szerveződő komolyzenei rendezvénysorozat programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos hazai és külföldi művész fellépése színesíti.

A programot beharangozó közlemény idézi Debreczeni Ildikót, a fesztivál megálmodóját, aki elmondta: szeretnék több irányból megmutatni a tó szépségét és egyúttal elérni, hogy a családok, baráti társaságok számára értékes legyen az együtt töltött idő.

A fesztivál nyitányaként július 31-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad gálakoncertet. Augusztus 1-jén a Tour D'Opera biciklitúrára várják a szervezők a zeneszerető közönséget. Az abádszalóki parton például az Otherside Music triója koncertezik, míg Tiszaderzsen a 100 Tagú Cigányzenekar, Tiszaszőlősön Egyházi Géza fog színpadra állni.A zárónapon Miklósa Erika operaénekessel sportolhatnak a futás szerelmesei, akik aztán csónakba is ülhetnek.

A program zenei felelősei egyebek mellett a The Teachers Dixie Band, a Faremido Operatársulat, valamint Pál István Szalonna és Bandája lesznek.
A különböző programokra a rendezvény idején mintegy négyezer embert várnak a szervezők.
Részletes programterv a www.tiszatavifesztival.hu oldalon található.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)