Jump to content

Két kertmozi indul Budapesten a héten

2020. 07. 30. 12:56

Két kertmozi indul Budapesten: a Teleki téri kertmozi péntektől, a Hunyadi téri szombattól várja a mozizni vágyókat ingyenes vetítésekkel; a színes műsorkínálatban drámák, vígjátékok, művész- és gyerekfilmek is szerepelnek.

A Budapest Film Zrt. idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése céljából - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Kezdeményezésükhöz számos fővárosi kerület, társszervezet csatlakozott. A VI. és a VIII. kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és kulturális színtér együttműködésének köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren tartanak ingyenes vetítéseket.

A Teleki téri kertmoziban a családoknak a Kis kedvencek titkos élete, valamint Zoolander című Ben Stiller-filmet és Jim Carrey Truman show-ját vetítik. A műsorban szerepel Steven Spielberg korai rendezése, A cápa, valamint Ridley Scott Gladiátor című filmje Russel Crowe főszereplésével. A romantikus filmek kedvelői pedig a Szerelmes Shakespeare-t (Gwyneth Paltrow és Joseph Fiennes) és a Top Gunt (Tom Cruise és Kelly McGillis) nézhetik meg. Az amerikai foci szerelmesei a Péntek esti fények című filmet láthatják, A nagy dobás pedig a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba kalauzolja a nézőket.

A Hunyadi téri kertmozi műsorában két kortárs magyar film: a Rossz versek és a Ruben Brandt, a gyűjtő is szerepel. Eltérő módon egy-egy utazás történetét mutatja be az Oscar-díjas Zöld könyv - Útmutató az élethez, az Időről időre és az Út a vadonba című filmek. A Férfiak fecskében című angol vígjáték és a Benjamin Button különös élete mellett Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjét és Jim Jarmusch Paterson című alkotását láthatja a közönség.

Mint írják, a szervezők célja az is, hogy a Budapest Kertmozi idővel egyfajta ernyőszervezetté nője ki magát; ebben már számos partner jelezte együttműködési szándékát, így a helyszínek és események száma a közeljövőben hétről hétre növekszik majd.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)